Uprising

Helt plötslig gjorde allt en tvärvändning och jag fick ett riktigt jobb efter 1½ år av ströjobb och temporär arbetslöshet. Helt plötsligt flyttar jag tillbaka till urskogen, tvärs över landet, lämnar kära Halland på både gott och ont. Men det är nog dags att se annat, så nu på fredag ska jag gå och kika på en 2:a i centrala Gävle, precis intill tågstationen. Jag har tillochmed förtur på den, då tanten som bor där i nuläget fattade tycke för mig (ömsesidigt) och babblade på i uppåt en halvtimme i luren. Slutade med att hon ska komma till salongen i nästa vecka och klippa sig hos mig, haha.

Konstigt nog är jag inte det minsta nervös över att komma till en helt ny stad, trots att jag inte känner en kotte där. Jag har kommit långt sedan jag började första året på frisör, personlighetsmässigt. Då hade jag aldrig ens tänkt tanken på att sätta mig på krogen (nog för att jag inte FICK då, men.. likvärdigt i alla fall!) helt själv och sedan ta det som det kommer. Då kunde jag knappt ta kontakt med någon på egen hand, utan att ha någon gemensam vän. Att flytta till en ny stad utan någon bekantskap var socialt självmord, och nog dog jag ett par gånger under min uppväxt. Men där har valet att plugga frisör hjälpt mig enormt mycket.

Kanske blir också detta val något utav det bästa jag gjort, kanske inte. Hur ska man veta om man inte vågar prova? En sak är i alla fall säker - de val jag gjort de senaste månaderna är jag fullkomligt säker på att de varit rätt.

när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt

Unemployed, no more!

Nu äntligen kan jag stolt meddela att jag skaffat mig jobb i de närmsta 6 månaderna! I torsdags fick jag jobb på en frisörsalong mitt i centrala Gävle, i Niangallerian. Så har ni vägarna förbi Gävle, kika in på Hair City och fråga efter nivetvem!
Imorgon ska vi lägga schema och skriva på alla papper som behövs. Dessutom är det väldigt lägligt att skaffa sig ett boende i stan, så att jag slipper pendla mellan Gävle-Torsåker varje dag. Så imorgon går jag till Gävlegårdarna med anställningsbeviset och får förtur till alla fina(?) tvåor eller treor som ligger ute på torget! Peppar järnet för eget boende och en helt ny stad med helt nytt folk! Vi ses väl?

Straight over the Mös

Spenderade en löljligt bra helg i Ödeshög i sällskap av en viss Mr.B. Öl och halvjörgen, Tiger Lou och Individen, åskoväder och partytrick, missade tatueringstider och kliande fötter. Övriga detaljerna håller jag dock för mig själv. Fo shizzle, ma dizzle!


I skogen

Igår satt jag på ett tåg (egentligen tre olika tåg) mellan Falkenberg-Torsåker i över 6 timmar. Medhavandes Gibson, som aldrig åkt tåg tidigare. Han uppförde sig dock exemplariskt hela resan, och vid tjugo över tre igår eftermiddag anlände vi till urskogen utanför Gävle - medtagna och varma, men ack så lättade.
Gibson har spenderat det senaste dygnet med att "leka" med sin bror, jag med att bada i poolen och ligga i hängmattan. Samt att bekanta mig med min försenade födelsedagspresent från mammas sida av familjen, vilket var en laptop! Galet oväntat och galet bra present, eftersom jag aldrig skulle haft råd till att skaffa en själv!
Imorgon åker jag till Borlänge och firar min bästa väns 20-årsdag med systemet och utgång. Kanske ett dopp i sjön? Kanske vinfrukost i parken på torsdag morgon?

Bad news

Jag fick inte jobbet på salongen i Halmstad. Jag fick dock lägenheten jag var och kikade på, men var tvungen att tacka nej då det inte var tillåtet att ha husdjur där. Hur som helst, jag har precis kommit hem från P&L. Så. Jävla. Roligt. Bilder kommer senare under dagen, tills dess finner ni dem på fb.

RSS 2.0