Kinnared

Igår var vi bjudna till grillning och kortspel hos mina "chefer" i Kinnared. Det var en väldigt, väldigt trevlig kväll och fasen vad mätt jag blev! När vi åkte hem så lämnade vi Gibson där, i utbyte mot:

Zacke!

Och moder Teresa!

H.J/T.R

You're fuckin' cold.

Förrädiskt glas"Självsprickan" jag hade under foten visade sig i stället vara en glasbit! Den har alltså legat där och gjort livet sur(are)t för mig i tre hela dagar! Den kanske inte ser mycket ut för världen, men den har gjort så förbenat ont! Så fort jag pillat ut den med en pincett, så kunde jag gå igen. Utan problem. Fan ta dig, glas-sate!

synd om mig!

Nej, nu jävlar! Jag orkar inte med att halta mitt opp i allt också. Detta är undersidan av min vänsterfot, och det gör förbaskat ont (på riktigt). Trodde först att jag fått en djup sticka, men detta måste väl vara en självspricka, eller att jag råkat rispa upp foten på någon list eller liknande. Jag kommer att få gå runt på hälarna på jobbet idag.

tisdagsnatt

Jag hade trillingar i fyraårsåldern, två pojkar och en flicka, som alla ville åka den stora bergochdalbanan. Vagnen var avlång med ett enda långt säte och små handtag som fälldes ned framför en, som även fungerade som säkerhetsbälte. Vi fällde inte ner dem.
En utav pojkarna satt längst fram, därefter någon man (jag minns inte vem, om jag ens kände den personen, han var mest en stor mörk fläck), sedan de andra barnen och jag satt längst bak. Ungarna tjöt av glädje i första backen, och i princip lika mycket i nästa, men därefter tystnade de och såg livrädda ut. En utav pojkarna satt framför mig, han vände sig om och sa "Mamma, jag vill inte åka mera!". Sedan kom en tvär nedförsbacke, och jag hann precis få tag i händerna på de två som flög ur vagnen. Så hängde de där och dinglade ett tag, vagnen fortsatte backe upp och ner, och till slut tappade jag taget och såg dem singla ned mot marken.

Undrans om man skulle våga dra på sig den nya byxdressen idag, eller är våren förrädisk? (Alla vet vi svaret på det!)

Bröllop i Dunker

I helgen åkte jag upp till Södermanland för att närvara på min mosters bröllop i Dunkers kyrka. Hela tillställningen var jättefin, och givetvis var bruden så vacker, så! Här kommer ett bildregn (..från någon som är i akut behov av en ny kamera).

På något vis ser min kusin Gabbi fullare ut än vad jag gör på denna bilden..


Här öppnas min present, vilket var detta:


Därefter droppade en del människor av, jag fortsatte dricka whisky, dansade röven av mig (till bland annat Dancing with myself, hehe) och såg dubbelt i bilen hem. Därmed en lyckad kväll.

I will be grateful for this day

Inatt drömde jag att jag stod och väntade på bussen mitt i natten, och jag hade hunnit bli ganska rädd för det var ett otrvligt område.
Så svängde det upp en röd gammal bil framför mig, och gissa vem som körde? Pappa :) Han sa "Hoppa in, jag tänker inte låta dig stå här,
vad som helst kan hända. Nu kör jag hem dig"
Och så körde vi iväg. Det var en fin dröm, jag grät i passagerarsätet och var så glad för att han hade kommit tillbaka.
Det kändes såP verkligt..
Pappa och hans fru Petra kom hem från Skottland i måndags, askmoln till trots. Jag ringde dem igår för att höra om vistelsen. Petra sa att jag förmodligen hade tyckt väldigt mycket om Skottland, och därefter berättade hon att hon köpt med sig ett par skor till mig. Jag blev genast ivrig och ville se en bild, men hejdade mig i sista stund. Jag tänker vänta med att se dem till i helgen. Helgen, som för övrigt innehåller ett bröllop. Petra frågade vad jag köpt i bröllopspresent.
Oj. Fan. Skit. Och tusen fula ord utöver det. Jag som enbart deltagit i bröllop som tärna, hade ju helt missat att skaffa fram en present. Så dagens uppgift blir att göra det.


Jag stod och väntade i en busskur mitt i natten. Bussen skulle väl komma snart? Regnet stod som spön i backen och jag huttrade rejält. Under tiden jag väntat hade jag hunnit bli ganska rädd, det var inget trevligt område jag befann mig i. Så ser jag ett par billyktor, men det är inte bussen. Framför mig stannar en gammal röd bil, det är becksvart där inne. Jag tvekar. Men så öppnas passagerardörren och lyset tänds.
"Hoppa in, jag tänker inte låta dig stå här! Vad som helst hade kunnat hända. Nu kör jag dig hem."
Och så kör vi iväg. Jag hade kunnat sträcka ut handen och rört vid din kind, så verklig är du. Jag ser vartenda skäggstrå på din haka. Du ler mot mig och fokuserar sedan på att köra i det farliga väglaget. Du visslar.
Jag sitter i passagerarsätet och gråter, och är så glad för att du kommit tillbaka. Du var aldrig ens död, det var någon annan.

sunrisesunsetsunrisesunsetsunrise and the sun sets


Vacker som en nyponros

Nu har jag fått mitt problem förklarat för mig: Jag är inte tillräckligt ful.
Klagade lite förstrött över min brist på läsare, varpå min kära vän Robin Holt replikerade något i stil med att man inte orkar läsa bloggar skrivna av snygga människor. Det är tydligen bara de fula personerna man vill läsa om. Och det ger ju en ganska bra beskrivning till varför jag bara har 2 prenumeranter på bloglovin, samt sju stadiga läsare per dag. Jag som började tro att jag var tråkig, men nej då - jag är bara "för snygg".Typ lika snygg som jag är här, med ansiktsform likt en boll och mördarbli.. nej förlåt, sängkammarblick.Eller denna, minst lika fina bild i ren Power Ranger-anda. Med runda äppelkinder och ett leende som enbart en mor kan älska. Låt se hur många besökare detta ger mig, och hur mycket mer jag vill ta livet av mig imorgon när jag vaknar.

Relationsexperten

Undrar du också när fan du slutade vara rolig att hänga med? Varför folk "plötsligt" började tycka att du var tråkig och jobbig? Då ska jag berätta för er när dom tycker det: Så fort du annonserar att du är i ett fast förhållande (och ett seriöst sådant). Då jävlar har du blivit tråkig. För det vet väl alla, att sekunden man skaffar stadigt sällskap så bli man grå, eller hur? En ganska uppenbar hint för att du numera blivit grå (och samtidigt så JÄVLA upptagen!) är denna: Alla de där bekanta som hoppats på att få ligga någon gång i framtiden slutar höra av sig. För du är ju som sagt så jävla upptagen, så det är inte ens lönt att hålla kontakten. Så där försvinner (skiftande från person till person), men låt säga 40-50% av den gamla umgängeskretsen.
Sedan är det också väl känt att ens ex blir tabu så fort man är i ett förhållande. Risken finns dock att det är just då exen känner att det är okej att ha kontakt med dig, för då vet dom att de sitter säkert, i fall att det fanns en chans i helvete att du fortfarande kände något för honom/henne. Jag försöker hålla kontakten med (nästan) alla mina ex, och det är inget jag sopar under mattan med - det får man helt enkelt ta. Bara för att man avslutar ett förhållande så tycker jag inte att man nödvändigtvis måste avsluta vänskapen också, men det är ju min åsikt (och den delas inte alltid av mina ex, haha!)
Ett annat scenario som återkommer frekvent är detta: En gammal vän återvänder från gud vet var och stannar i stan ett par dagar för att hälsa på sina vänner! Sina vänner... som tydligen inte innefattar dig, då du inte får reda på att han/hon varit i stan förrän en månad senare. Och av vilken anledning, tror ni? Kan det vara för att du råkade kaskadspy rakt över denne på en fest en gång i tiden, och personen i fråga är VÄLDIGT långsint? Kan det vara för att denne tappat bort ditt nummer/alternativt antar att du inte kan följa med ut eftersom du aldrig gör det eftersom du inte har råd? Eller kan det helt enkelt vara för att du haft ett fast förhållande i två-fem år? Det tror jag för DÅ ÄR MAN TRÅKIG! Så tråkig att de hellre skär av sig högerarmen med en grönsakskniv än att umgås med dig. 

Era åsikter välkomnas nedan.

"Mamma Mia! Hundar kan prata!"

Tog en tur till Varberg för att citat; "vara smakråd" slut på citat. (blev mäkta smickrad och kunde knappast tacka nej). Det var Joels kusin och tillika en fin vän till mig, Felicia, som ville att jag skulle med in till stan i stället för att sitta och uggla i lägenheten som jag annars gör på helgerna. Det har regnat och blåst hela dagen, men trägen vinner. Lyckades finna både en och två fina grejjor, bland annat en tunntunntunn FASLIGT tunn jeansjacka och solglasögon på gina och en prickig byxdress (ja, det ÄR sant!) från H&M. Men dagens höjdpunkt var när vi travade förbi en relativt underskattad affär och jag nästan tryckte näsan mot glasrutan vid åsynen av detta:EN SKOLÅDA! Med präktiga motiv och fina, tvinnade handtag på sidorna. 41x26cm, det får ju plats en hel armé med skoletter i denna! Nästa gång blir det den näst största lådan med "London shopping guide" på, och den runda hattlådan med vintagerosor. Nej mamma, de kostar inte multum (host..)

Showcase

Fick med mig en klänning (se nedan!), en utav världens bästa böcker (tänker inte säga, hehehe) och denna fina plåtburk hem från jobbet igår. Nog för att det ser lite ut som flickstackaren har mustasch på bilden.. Det har hon dock inte.Jag lovar och svär att köpa ett stativ så snart jag kan. Ungefär i samma veva som jag köper en systemkamera, med andra ord - långt, långt fram i tiden. Tills dess får spegelbilder duga. Försökte visa er min jobboutfit (och en given kommande sommarplåga för min omgivning) = klänning och kängor. Ja, det är en klänning. Den slutar faktiskt där någonstans, trots att det inte ser ut så på första bilden.


Fem sekunder i Gibsons huvud: "Vad.. är.. det.. DÄR?!"
Här är en utav Gibsons lekkamrater för dagen, bara några veckor unga Evita. Det roliga med denna bildserie är att Gibson ständigt finns med på ett hörn, han var fruktansvärt intresserad av lillplutten.

Och här är den andra av Toves och Lasses hundar som var med för dagen, Zacke! Han och Gibson kom väldigt bra överens, trots att Zacke alltför länge misstog Gibson för en brud..

Vad åt/drack jag innan jag somnade?

Hade nog en utav de märkligaste drömmarna jag någonsin haft inatt (tätt följd av drömmen då jag VAR Disneys Pluto..) Här är ett axplock av vad drömmen innehöll:
  • En blomma som hade en tunga som kunde bli en larv och därefter en orm.
  • Joni Brickarp placerade en bomb i rummet under mig, jag antar att han ville döda mig?
  • Jag byggde världens största xylofon, formad som en ramp rätt opp i rymden. Den stod på en klippkant och lät förjävla vackert, och en massa skolbarn kom från vitt och brett för att spela på den. Jag sov på den för att se om jag kunde locka till mig en annan livsform. Negativt.
  • Felicia Krants skrev på msn: "Madde är jättekonstig, Filippa (min lillasyster) är jätteledsen, och nu ringer Madde till dig!" varpå jag svarade "VA!!!! RINGER MADDE MIG?!" Jag brydde mig inte om vad min lillasyster gjorde i Halmstad..
  • Jag sprang genom en stad med många små gränder, och så slank jag genom en dörr för att gömma mig i en trappuppgång, men där sitter Linus Johansson och Diana Andersson och "käkar köttfärssås så det låter som dom snyter sig", som min mp3-fil senare hette på mobilen. (Ja, jag spelade tydligen in deras smaskande)
Det var väl det jag kommer ihåg i nuläget, ska försöka friska upp minnet under morgonpromenaden. Men under tiden är nivarmt välkomna att läsa och garva åt detta.

Burberry Prorsum S/S10

Ni få trogna följeslagare vet nog om att jag är bjuden till bröllop i slutet av denna månad. Och i brist på finkläder i andra färger än svart, så var jag tvungen att hitta på något annat, och det illa kvickt. Så varför inte sy en alldeles egen Burberry Prorsum-kjol i fin beige chiffong? Tro mig, jag har knåpat som fasiken på denna skapelse, och det var inte alltid helt smärtfritt. Men jag och symaskinen har kommit varandra lite, lite närmare..

Originalet från S/S10 kollektionen.

Och min version av'et.

Jag tänker givetvis inte ha svart varken ovantill eller nedtill, och jag tänker inte ens ha svarta skor, DET NI! Utan det får bli vitt oppepå och möjligtvis mina mörkblå sammetsklackar som jag aldrig vågat använda förut, då de är så nedrans fina.

second - hand - smoke

Så här kommer mina dagar att se ut i tre månader framöver - sovmorgon till 09.15, morgonpromenad följt av frukost, "jobba" i second handbutiken mellan 14.00-19.00, samt gosa med chihuahuaor i alla möjliga åldrar under tiden jag jobbar. Det är nämligen så att ägarna till den nyöppnade second handbutiken (som jag för övrigt kan se från där jag sitter nu) är uppfödare till chihuahuaor och kinesiska nakenhundar. Inte nog med att jag enbart har 200 m till jobbet, jag kan även ha med Gibson hela dagarna, och han kan leka järnet av sig med de sina.

Så, bättre praktikplats hade jag inte kunnat hitta. Jag ser verkligen fram emot att få spendera dagarna där. Och Gibson är nog lika nöjd han med.

RSS 2.0