Julklappsbyte på jobbet


Tomten gav mig en muffinmaker! Tack snälla tomten *host*Jenny*host*

Arbetsplats i vinterskrud

Detta vackra stilleben kräver en omsorgsfullt vald titel som klingar poetiskt på tungan. Jag kallar den "Arbetsplats i vinterskrud".

Eller bara "Jävla snö'it". Klingar ju också ganska bra.


Om Gud vill och om brallorna håller

André skämtar om att jag är en av de 600 000 svenskar som går in i väggen kring juletid. Kan ligga något i det. Har problem att sova. Känner stress över att klä in alla paket i fin skrud och placera dem under granen, bland annat. Julbaka! Skriva rim! Göra pepparkakshus! Och alla andra tusen miljoner saker som skall fixas innan jul. Om inte annat lär jag ju hinna med så mycket som möjligt innan jorden går under på fredag, eller hur? Skynda, skynda, sug musten ur julen innan det är för sent!


 

I have (not) had enough of you bullshit, Stepdad!


Exercise your right to inform

Bara för att jag kan, tänker jag nu påpeka att jag och André var på officiell biodejt igår. Det blev måstet The Hobbit, så klart! Eftersom André i princip är jordens största fan av Sagan om ringen, så kände jag mig som ett helgon när jag bjussade honom på premiären igår. Bra film som definitivt rekommenderas (fastän jag tror att alla kommer att se den ändå)!
Nåväl, en uppdatering av pepparkakehusbygget - det är nu (åtminstone) ihopsatt! Bilder på hela kalaset kommer först när det är fullständigt färdigt. Just nu lider jag brist på kristyr och arbetet har därför stannat upp en aning.. To be continued, så att säga.

Sitter på jobbet och firar lucia. Jag och Mike är ungefär lika obekväma i tomteluva.

IlluminatiÄnnu ett tecken på att jorden går under? Månen försvinner från himlen.

You and me and me and me


You're welcome.

Igår ägnade jag hela kvällen åt att göra ett pepparkakshus. Jag stod i köket iklädd mjöligt förkläde med kristyr över hela händerna från kl. 19:00 till någonstans runt 24:00 (lite suddigt där i slutet). Men tror ni då att huset blev färdigt? Icke! Det är inte ens ihopsatt. Tidsåtgången på ett Muminpepparkakshus är oroväckande. Jag kanske får en psykos. Nåväl, jag knåpade i alla fall ihop några matchande Muminfigurer. Notera ordet "matchande". När man ser den här bilden kan man enkelt se framför sig hur resten av huset kommer att se ut. You're welcome.Paintad av A. Och ja, det är jag som är skaparen av ovanstående "pepparkaka".

Var nöjd med allt som julen ger

Julgranen är uppe!!!!! Eller ja, den har varit uppe sedan i söndags, och OJ vilken julglädje den sprider. Ögonen tårades när julgransbelysningen tändes och visionen kom till liv. Omvärlden sveptes in i ett moln av glitter och stråkar spelades i fjärran. Det var idylliskt. Då ställde A frågan "Är den klar nu?" när jag satte stjärnan på toppen. Med ens gick den idylliska drömmen i kras. VA?! Inte skulle jag väl sätta dit stjärnan - körsbäret på toppen, the finishing touch, pricken över i, rentav julgranens viktigaste komponent(!) om granen inte var färdigklädd? Precis som jag inte heller skulle öppna lucka 9 i julkalendern om det inte vore den nionde december! Nä du, pojk. Du har minsann mycket att lära om julen. I ren Baloo-anda ska jag nu lära dig allt jag kan. Kom så går vi

.
 
 
 

Dagen i gula bilderPowerwalk till jobbet i knädjup snö, imorse tog det mer än 45 min! Sedan fick vi finbesök på jobbet av flufförat.

HurtigruttenMåndag morgon klockan okristligt tidigt gick jag utanför dörren med dubbla tröjor, dubbla vantar och dubbla förhoppningar om att på något mirakulöst vis typ bli castad som Isdrottningen i en nyfilmatisering av Narnia och därmed slippa promenera till jobbet i -20 C. Får hålla tummarna ännu hårdare i morgon bitti i ottan, eftersom jag uppenbarligen sitter här ännu.

RSS 2.0