Kompensationsjulen börjar i november

Då jag förra året inte infann någon som helst julstämning pga avsaknad av både bostad och bohag, tänker jag i år dra fram det tunga artilleriet. Jag tänker med alla medel se till att årets julstämning infinner sig i god tid innan jul, so help me God (hehe). Därför har jag vidtagit vissa smärre åtgärder. Det viktigaste av allt - julpyntet, tas fram en vecka INNAN första advent, alltså -1:a advent, alltså idag. Här är ett exempel på julpynt. Bör ej fattas i någons julhem.
 
 
Första julbaket skedde igår. Vi bakade lussebullar och pepparkakor. Som en extra knuff i rätt rikting har jag den  senaste tiden druckit julte minst en gång om dagen, samt ätit Risifrutti Saffrans Guld (helst dessa två på samma gång). Snart är det dags att börja slå in klappar och baka vegetarisk julskinka, och tids nog ska jag bannemig känna så här varje morgon:
 


...OR ELSE!!!!!!

Jag är en ung tant

Jag - Julfesten är den sjunde december, men jag behöver ju inte bli så långrandig..
Simon - Är du hundra år gammal eller?

Olyckan

Imorse fick jag påhälsning av Olyckan. Hade cyklat så långt som till korsningen vid gamla Ericsson innan jag slog omkull. Där låg jag kravlandes mitt i vägen med cykeln över mig. Bilar tutade, folk skrek, några äldre damer grät. Kaos i korsningen. Allt detta på grund av den satans frosten. Men kanske mest på grund av att mina cykeldäck ser ut så här...


Nåväl, jag hann i tid till jobbet! Fick offra höger tumnagel, men det var det värt.

Ett gott tips!

Ett miljövänligt tips som jag brukar anamma så mycket jag bara kan är att ta till vara istället för att slänga. Nu syftar jag främst på livsmedel, sådant som anses som svinn. Det sparar mer än man kan tro på jordens resurser. Exempelvis bakar jag i detta nu en gratäng på roten från vitkålen som blev till kåldolmar. Potatisskalen från potatisen skall bli chips! Även morotsskal kan ugnsbakas och bli chips. Det finns oändliga exempel på innovativa maträtter som görs på svinn - har ni några tips så mottages dessa tacksamt!

So excited, TOO EXCITED!!!!

Ska snart ta min velociped till affären och handla resterande ingredienser till middagen, som ska bli kåldolmar (vegetariska sådana, förstås) med potatis, skysås och lingonsylt. Jag älskar kåldolmar!!! Förbereder mig mentalt för tre timmar framför spisen samtidigt som jag lyssnar på denna goding :')
 
 

Carpe fucking diem

Denna vecka har jag bara jobbat två av fem dagar. Det har medfört att jag hunnit med ganska många saker som jag annars inte brukar hinna med i veckorna. Till exempel har jag:

1. Promenerat genom Boulognerskogen innan lunch och lapat välbehövlig sol och bara varit.
 
2. Suttit barnvakt åt en vattkopprig syster med dille på frisyrer och smink. Trots att jag påpekade att hon kanske inte behövde använda mer rouge så försäkrade hon "Men jag tycker att du är så himla vacker när du är röd om kinderna, för då ser du kär ut!". Till slut gick hon över till att applicera läppglans istället. Ganska många lager. Vilket ju också var fint, enligt henne. Hon sa det med en avund i rösten...
 
3. Lekt frisör ännu en gång. Nu fick jag sidosvans med dekorativa tofsar och hårspännen, och som pricken över i en rosa, hålstickad hätta á la tidigt 00-tal.

Inte för att vara den som är den...

..meeeeeen den självbehärskning som behövdes för att inte börja tokböla i slutet på Twilight Breaking dawn part 2?! Cirka femhundratusen procent självbehärskning krävdes. Jag menar det.
 

Jag älskar sörja

Det är verkligen något fantastiskt med sörjor, tycker ni inte? Ärtsoppa, spenat, morotssoppa, gröt, mandelsmör, sesampasta. Jag älskar sörja. Om ärtsoppa skulle be mig om min hand skulle jag rodna och med tårarna rinnandes nerför mina kinder svara: "Ja, åh JAAA det vill jag!" och ta den i min famn. Hoppas på lite framförhållning så man låter bli att ta på sig finaste stassen just den dagen... *hint till ärtsoppa om du läser detta*

Best case scenario

Idag är en bra dag - har tofugratäng i matlådan och gosar med en vovve!!!!

RSS 2.0