Vackra ting

 


Som synes av tapeten är dessa bilder hemifrån oss.

My body is a temple

Jag har observerat följande: jag har en bra och en dålig sida. Och nu pratar jag inte om bra och dåliga egenskaper, utan helt enkelt om två fysiska sidor av kroppen. För att förtydliga detta har jag här ett par exempel. Det första exemplet är att min vänsterarm är en fullt rörlig och normal arm, medans min högerarm är förevigt stelnad i en krokig vinkel pga brutet nyckelben vid födseln. Jomantackar. Ett annat exempel är att vänster sida av mitt ansikte är hyfsat fotogeniskt, medans höger ansiktshalva är en besvikelse på bild. Jag brukar även slå i höger lilltå oftare än jag slår i vänster lilltå. Coincidence? I think not.
Imorse var jag till tandläkaren och fick därmed ännu ett exempel på att höger sida av min kropp är ond - vänster visdomstand har rätat upp sig och kommer förmodligen inte att ge några problem i framtiden. Men höger visdomstand då, undrar ni kanske nu? Hade den också rätat upp sig!?NÄÄÄÄÄNÄÄ! Skulle inte tro det va. Den är i princip lika sned nu som för två år sedan. Summan av kardemumman är helt enkelt att höger kroppshalva är ond. Jag hade varit bitter resten av dagen på grund av detta, om det inte vore för att mitt tandläkarbesök inte kostade mig mer än ynka fem kronor.

Höstpromenad

Idag var en ypperligt vacker höstdag. Så vi packade bilen full med familjemedlemmar inpackade i varma höstkläder för att ta en tur till Högbo utanför Sandviken. Där fikade vi på Gruvstugan, loppisletade (dock inga fynd), gick 3 km runt sjön, gosade med en bichon frisé och var in en sväng på Björk&Berries.


Statusrapport

Nuvarande status: Sitter på jobbet och skriver veckans statusrapport. Vilket ger mig status. *trollar med ord!* Nåväl, jag ville egentligen bara sprida lite fredagsglädje till er, så hör här - jag avslutar varje vecka denna statusrapport med att skriva X% penetration. Ja, du hörde rätt. Det är inget jag själv hittat på, utan det SKA stå så. Det brukar bli runt 5% penetration. Vilket är ganska snålt enligt mig. Känns ju knappt alls.

TGIF!

Lägger band på min impulsivitet

..och försöker låta bli att köpa en tur och retur till Hamburg i december för att se Why? VARFÖR gick jag inte och såg dem i Stockholm för flera år sedan när jag hade chansen, VARFÖÖÖÖR!??!? *känner avsky mot mig själv och min dåtida sociala fobi*

Efter regn kommer solsken (eller avlöning)

Idag blir ett tvärt slut på eländet då jag äntligen, ÄNTLIGEN får lön utbetald (efter att ha gått hela sommaren utan pengar!) Det ska firas minsann! Styr kosan mot Body Shop efter jobbet, och kanske lyckas jag även hitta ett par ordentliga vinterskor detta år (dock inte på Body Shop)... Nåväl, ska försöka ta tag i den saken, lär ju vara ANSVARSFULL nu när man är så pass vuxen att man har fast jobb. Det enda ansvaret jag haft tidigare är det mot mina växter. (Och ansvaret att stup i kvarten sätta paranteser)

Mvh (red.anm.)

Livets gåta

Jag kommer ihåg det så väl. Dagen då allt ställdes på ända. Upp blev ner och ner blev upp och lätt blev tungt(!). Jag var i sjuårsåldern. Låg i badkaret och njöt i godan ro. Helt avslappnad guppar jag runt i det grunda vattnet (utan att nudda badkarskanten med varken huvud eller fötter, det var tider det!). Börjar slappna av och sjunker ner mot botten. Rumpan nuddar botten, fötter och ben nuddar botten, jag halvligger nu i badkaret. Då inser jag det. Mina händer nuddar inte botten. De flyter nästan vid ytan. De vägrar stanna nere om jag inte TRYCKER ner dem. Vad är det som händer?!? (no pun intended) Om jag minns det rätt började jag säkert grina av frustration. Kanske satte jag ribban redan där, eftersom jag i dagsläget har väldigt svårt att hålla tillbaka tårarna när jag blir frustrerad. Kanske hade jag vuxit upp och blivit fysiker om jag istället torkat tårarna och börjat fundera över VARFÖR mina lemmar betedde sig på detta viset.

Kommer ni ihåg er första livskris?

En lyckans dag

Jag hade onda aningar om denna fredag, då jag sov oroligt under natten efter att jag drömt att någon försökte tvinga mig att flyga luftballong = höjdrädd = vaknade snyftandes och hyperventilerandes. Nåväl, mina förhoppningar var mycket låga denna fredag den tolfte oktober. Döm om min förvåning när det hela totalvänder under morgonkvisten. Chefen stegar in och meddelar att jag ska få fast tjänst. JAG SKA FÅ FAST TJÄNST!
 
 
 Så får man ett blombud på det, plus att man har långledigt fram till onsdag PLUS att man ska åka till Gekås på söndag. Lord have mercy. Jag kanske inte klarar all lycka på en och samma gång?!??!?

Jag har blivit frälst

Jag har bilvit frälst och återuppstånden av morgonens frukostintag. En resumé: När jag öppnade kylskåpet upptäckte jag att allt pålägg var slut. Verkligen ALLT. Okej. Ingen panik. Vad gör jag nu... Gröt? Nähäpp, mjölken är slut. Får bli macka med bara smör då. Trist. Men vänta nu. Vad är det jag ser? Sesampasta!  Det ska man tydligen kunna äta på macka. Kan skiva några paprikor ovanpå "för att vara på den säkra sidan", om det skulle smaka illa...

Men. Gott folk. Vilken macka. VILKEN SMAK! Jag tog blott en ynka tugga av mackan och jag tror fanimig att jag såg Jesus. Tahini Sesampasta gav mig direktkontakt med Gud. Jag fällde några tårar. Satt där i ottan och grinade över min frukostmacka som blev plaskvåt av tårarna men då blev den om möjligt ÄNNU godare?!?
 
 
 


Jag älskar dig, sesampasta.
 

Tradera

Nu har jag ett par aktiva auktioner ute på Tradera igen. Behöver du något nytt tillskott i garderoben kan du hitta alla auktioner här. Jag samfraktar givetvis!

Att göra en söndagskväll

 
Exempelvis googla olika sorters knappar... .. .. . ...

5an

Idag kände vi för att ta till vara på det fina höstvädret. Så vi plockade med oss matsäck och promenerade längs med elljusspåret tills vi kom till en glänta som hette Äppelbo. Där grillade vi korv (sojakorv för vår del), klappade får och drack kaffe i höstsolen. Med oss var min svägerska och hennes familj, samt ett par vänner till dem. Det var en härlig utflykt med välbehövlig inandning av natur (och en del rök från brasan, inte lika välbehövlig dock..)
 

Kaniner och hönor!

Svar till Lisa

Lisa skriver:

Hej,
Jag som inte känner dig utan bara läser din blogg skulle vilja ha en uppdatering av vad som händer i ditt liv nu.. :) Pluggar du fortfarande? Är du fortfarande tillsammans med A? Vad gör han och vem är denne man? :)

Svar: Åh, vad trevligt med frågor! För tillfället pluggar jag inte. Jag har halva engelskakursen kvar, vilket jag egentligen skulle ha läst nu i höst. Men så blev jag inringd till jobbet och fick börja jobba rätt mycket, varpå jag sköt upp studierna tills vidare. Nu vikarierar jag för en kollega som är sjukskriven, så jag jobbar heltid i kundtjänst. Jag trivs jättebra där, både med arbetsuppgifter och kollegor! I övrigt, när jag inte jobbar, så brukar jag träna eller baka filmjölkslimpa, dricka te och umgås med familjen. Vara ute i naturen! Det är även trevligt att kombinera flera av dessa sysslor.
Ja, jag är fortfarande tillsammans med A :) Det finns dock en anledning till att jag inte skriver speciellt mycket om honom här, och det är helt enkelt för att han har bett mig att låta honom vara lite inkognito. Minns att jag sökte frenetiskt efter honom på Facebook när vi just hade träffats, men det var lönlöst eftersom han inte är medlem där ens! Men det är väl lite det som är charmen *blink blink*

Hoppas dessa svar är till belåtelse, Lisa! :)


Tänk jag drömde inatt

att jag födde ett barn och kräktes direkt efteråt, eftersom det "såg äckligt ut". Och så hade jag en katt.

Måndagspresent

Den här retro skrivbordslampan FICK jag från jobbet idag. Helt gratis! Helt orange! Helt hel! Jag älskar den.
 

I helgen har jag...

1. Ätit superb, hemlagad morotssoppa (okej, från förra veckan men jag åt resterna av den i helgen... också).
 
 
2. Varit ute i skogen med Andrés familj och plockat 2½ liter trattkantareller som sedan tog 2½ timme att rensa *ZZzzzZZZzZZz*
 
 
3. Ptja, det var väl allt egentligen. Ibland får man bara göra ingenting.

RSS 2.0