Dag två i Paris

Det har nu blivit dags att berätta vad vi sysslade med vår andra dag i Paris. Vi slog upp ögonen till klarblå himmel och strålande solsken (från fel håll tyvärr).Vi gjorde oss i ordning så fort vi kunde, sedan var det dags att åka mot Montmartre och Sacré-Cœur (japp, medger att jag googlade den stavningen!). Önskar att vi gått av vid en annan station och inte tagit trappan upp dock, många jobbiga försäljare som sliter och drar i en där.Väl uppe på höjden fick vi en storslagen vy av staden, och om man kisade såg man hela vägen till La Défense. Hoppas på klar sikt vid nästa besök, då är det nog snäppet finare. Det får gärna vara vindstilla också..


Ja men hej, så här såg en ut i solskenet!

Vi gick såklart även in i basilikan, men där fick man tyvärr inte fota så ni får helt enkelt ta mitt ord på att det var vackert. Mycket vitt och Jesus. Men i mitt tycke står sig Notre-Dame bättre i jämförelse. När vi suttit ned och pausat en stund utanför tog vi Funiculairen ned igen och promenerade runt i Montmartre. Vi kikade i ett par butiker och jag shoppade vykort att skicka hemåt.Litet senare befann vi oss i en lång kö som ringlade in i Notre-Dame. Det tog ungefär 45 minuter av köande, sedan var vi inne bland myllret av besökare. Det tog dock inte mer än 3 minuter innan jag bestämt mig för att mitt framtida boende måste ha minst ett målat fönster!


Vi hade omedvetet lyckats pricka in långfredagen för ett besök i katedralen, och dagen till ära fanns törnekronan att beskåda och kyssa(!) för de som ville. Det ville inte vi. Vi nöjde oss med att följa det maniska svepandet av näsdukar som prästerna utförde efter varje kyss. Sedan ägnade vi även några minuter åt att reflektera över alla trevliga baciller som spreds just där och då.När vi var klara i katedralen kände vi att det var dags att fokusera på lite shopping. Jag gick till sjuttioelva butiker och provade lika många skor kändes det som, men till slut slog jag till på dessa skönheter! Jag gick ut från butiken, tog på mig dojjorna, gick in på Sephora och hann ta ett varv i butiken innan jag insåg att mina satans fotknölar inte ville samarbeta. Tur att man är förutseende och redan hade packat ned två paket skavsårsplåster då! André förevigar såklart.
 
 
När vi ändå var i krokarna tänkte vi kika på plats nummer 18 på Världens fulaste byggnader, kanske mer känt som Centre Pompidou. Och ja.. det var väl inte speciellt fint.
 


Vi pausade en stund utanför Pompidou innan vi gick vidare till en second hand-butik som heter Kiliwatch. Den hade vi båda spanat in oss på, och visst fyndade man! Jag köpte en prickig klänning och en vintage jeanskjol från Levis. På väg därifrån blev vi stannade och streetstylade för första gången i mitt liv. Det var en upplevelse må jag säga. Vi strosade vidare norrut och hamnade dödshungriga på Subway, vilken räddare i nöden. Efter varsin macka tog vi oss tillbaka till hotellet runt åttasnåret och pimplade vin tills vi somnade.
 

Kommentarer
Postat av: André

Jag pimplar aldrig vin, jag sippar :)

2013-04-19 @ 12:27:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0