Sökes!

Hörrni! Igår var det på pricken 1 månad (dock en kort sådan) tills jag och André åker till Paris. Med andra ord är det inte mer än 27 dagar till avresa! Det börjar bli hög tid att samla på sig utflyktsmål av alla de slag, så därför får ni gärna tipsa om saker vi absolut inte får missa under vår vistelse. Exempelvis vilken som är stans bästa vegetariska restaurang, eller i vilken stadsdel de finaste gator ligger. Eller kanske vart man hittar det godaste kaffet, eller något annat nyttigt tips som kanske vilket transportmedel som är att föredra? Vad FÅR vi absolut inte missa?

Mitt jobb

Lisa:
Va roligt med nytt jobb! Har du berättat vart du börjat jobba eller har jag missat det? Hursom är min fråga: Vart jobbar du? :)

Svar:
Jag har skrivit om mitt jobb förut, men kanske inte just vilken typ utav företag jag jobbar för, eller vad mina arbetsuppgifter innebär. Så här kommer en lite utförligare beskrivning :) Jag jobbar på huvudkontoret för ett telecomföretag som heter Fiberdata. Fiberdata ligger i en gammal militäranläggning i utkanten av Gävle, så jag sitter under jord hela dagarna (därav min besatthet av att fånga solsken!) Jag är anställd som kundtjänstmedarbetare, och mina arbetsuppgifter är främst telesupport. Med andra ord blir det en hel del kundkontakt. Sen är det ganska mycket Ctrl+C Ctrl+V om dagarna också, haha.

Dubblett i soldagar


Sol andra dagen på raken - halleluja! Kanske att våren smyger sig på ändå. Pressar ur så många soliga, varma minuter som jag bara kan på lunchen och rasten. Hoppas på en fräken eller två. Är man ledig finns det ju ingen som helst orsak till att inte spendera dagen ute. Så ut med er! Jealous.

16 timmar senare

...och lockarna är fortfarande kvar. Näst intill lika framträdande som imorse när jag tog ur dem. Detta är nog den bästa metoden jag testat för lockar i mitt raka, fina, platta svennehår. Kan varmt rekommendera strumpmetoden alltså! Ja, ni ser ju själva vad det gör med humöret när man ser en ljusglimt i ett i övrigt hopplöst fall.

På jobbet kring lunchtid

Hemma innan avsminkning och läggdags
 

Diana "Strumpan" Ross

Igår kväll såg jag ut såhär när jag kröp till kojs (minus tandborsten, den lämnade jag faktiskt i badrummet). Testade alltså strumpmetoden inför plåtningen för nya hemsidan på jobbet idag. Det var förvånande lätt att sova med dessa, inte alls så knöligt som jag hade förväntat mig. Drömde dock att världen gick under, vet inte om detta har något att göra med strumporna. Såg dock ut som Diana Ross när jag rullade ut dem imorse. Ej önskad effekt. Cyklade till jobbet med mössa på - lockarna är fortfarande kvar.. Stay tuned.

Sol i sinnet

Idag har vi passat på att lapa sol! Vaknade till sol genom persiennerna, åt frukost med solen i nacken, snörade på träningsdojjorna och tog en promenad med André i strålande solsken. Höll lungt tempo dock, då knät inte känns helt 100% ännu. Snarare 96%... Vi får se vad de närmsta dagarna kan göra för att pressa upp de sista procenterna. Ska försöka ta mig till gymmet och simma imorgon efter jobbet.

Poppin' some tagsAndré tog intiativet till en second hand runda, denna lördag till ära. Vi avverkade Erikshjälpen, Ria och Prio 1 inom loppet av 2 timmar. Prisa gud att det finns bil att låna inom familjen. Fyndandet är på senare tid skralt här i stan, men André köpte en klocka och jag köpte hatt och scarf. Mitt "nyårslöfte" för 2013 var att bära hatt oftare. Jag älskar hattar, det är skitsnyggt.

Pricken över i

Besöksstatistiken formligen skjuter i taket - finns det ett intresse av att få veta hemligheten månntro? Denna "hemlighet" har alltså varit en födelsedagspresent till André som idag blir hela 25 år gammal. Så för en stund sedan fick han detta paket med kryptiska frågor på. Ni får nu samma chans som André fick att pricka in rätt svar på frågan - Vart är vi på väg?Om ni gissade på Paris så gissade ni rätt!! André hade sina aningar redan på 10 poäng, men han tyckte att det lät för bra för att vara sant. Så brukar det ju nästan alltid vara, men idag fick det för en gångs skull vara lika sant som det var bra. Så 10 poäng till honom! Den 27:e mars lämnar vi därmed svensk mark för att leva loppan i Paris resten av månaden. Påsk i Paris på tu man hand kan väl ändå vara helt ok?

 

Hemlighetsmakerskan

Imorgon är dagen äntligen kommen - dagen då jag kan avslöja hemligheten, som jag gått och hållit på. Äntligen! Det har varit en lång och jobbig väntan, jag vet (jobbigast för mig!). Men håll till godo - snart är det dags...

A sunday smile

Idag var det utflyktsdag! Tåget mellan Gävle-Borlänge tar inte mer än 1½ timme, så en stor kaffe, musik i öronen och en stickning var allt som behövdes (ps. stickningen är fem gånger så lång nu, efter tur och retur)Väl framme i Borlänge styrde jag kosan mot Kupolen. Utförde ett hemligt ärende lite snabbt, för att sedan möta upp min bästa vän Sarah, hennes karl Robert och deras finaste, finaste Vincent! Saknar denna lilla familj mest hela tiden, så det kändes som på tiden att hälsa på dem. Vincent växer så det knakar, och kolla bara på de där röda lockarna han har! (!!!!) Det är ju så man smäller av *är avis**vill själv ha röda lockar, samt vill ha ett eget barn med röda lockar**
Jag fick många krampaktiga kramar och omsorgsfulla pussar av Vincent när vi kom hem - här är en av dem!
Sedan fick man även gosa med djur, exempelvis när lillkillen hade fullt upp med att åka bobbycar. Tofslan och Vifslan heter nedanvarande missar, i äkta Muminanda.

Efter många timmar av gos och lek var det dags för alla att packa in sig i vinterkläder och promenera bort till tågstationen igen, för då skulle tant Nea åka tillbaka hemåt. Vilket inte är helt enkelt när man lämnar så fina personer bakom sig. Men man får trösta sig med att vi förhoppningsvis ses igen om inte alltför lång tid. 

Söndagsutflykt till Borlänge

Tar tåget till gamla hemstaden för att spendera dagen med bästa vän och hennes son. Ska sticka som en galning på tåget, haha! Jag har redan fastnat för det.

3 lördagsbilder

1.

2.

3.

1.
Lördagsfrukost fick bli sojavaniljyoughurt med solrosfrön, pumpafrön och färska jordgubbar! Smakade precis som efterrätt hehe, tipstipstips!
2. Nu jävlar ska här stickas! Har köpt stickor och tre olika garn på Erikshjälpen, nu ska jag bara lära om allt från början... Attans att man inte kommer ihåg det farmor präntade in i yngre ålder!
3. Färdigställd tuschteckning. Jag kan tydligen inte skapa något utan att införa åtminstone ett bröst(!) I'm just that kind of gal, antar jag.

DA14

Vill bara tipsa om denna stream från NASA som visar DA14 live från olika observatorier runt om i världen. Värt att kika på om ni, som jag, tycker att rymden är mycket intressant! T minus 8 minuter tills asteroiden befinner sig närmast jorden! Skynda!

theatlantic:

GIFs of Asteroid Toutatis, as It Passed by Earth Last Week

Last week an asteroid known as 4179 Toutatis passed by Earth at a relatively close distance, as far as these things go. As it tumbled in space, getting as near as 4.3 million miles or 18 times the distance from us to the moon, NASA’s 230-foot-wide Deep Space Network antenna in Goldstone, California, captured radar data that showed the giant rock’s spin. NASA scientists then collected that data into a short film, which we present to you as Tumbling Asteroid GIFs, for your enjoyment and/or terror.
[Images: NASA]


Tumbling asteroid GIFs are perfect for Tumblr. Not much to be afraid of, though. This thing was pretty far from Earth. If you think about it, we’ve only been able to see these for a short time in our history, and if we have seen this many near-Earth asteroids in such a short time… well, they pass by Earth quite often. Emphasis on the “by Earth”.

Asteroiden Toutatis från 13 december förra året (googla!)

Imma be proper

Gårdagens propra jobbklädsel. A frågade förvånat "Har du klocka på dig?!" när jag kom hem från jobbet. Kontrade "Ja. Fast den har stannat på 08.06". Med andra ord stannade den så fort jag kom till jobbet. It's a #fashi0nstat3m3nt!

Den utlösande faktorn ?

Efter många, många veckors idétorka känner jag nu hur inspirationen sakta men säkert börjar rinna tillbaka och kittla i fingertopparna. Vill bara haffa en bil, köra i ilfart till Panduro och spendera allt jag äger och har i plånboken. Kanske behövdes det en knäskada för att hjärnan skulle börja fokusera på annat än jobb och träning? Med all fritid i världen (nästan) de närmsta två veckorna så tänker jag utföra stordåd. Eller åtminstone någon liten blyertsskiss, till att börja med.

Mr. Smartpants

Dommen föll precis från Hälsocentralen. Jag har inflammation i mitt vänstra knä. Därmed blir det antiinflammatorisk kur i 2 veckor, samt ingen träning under denna tid. I största möjliga mån får jag heller inte promenera längre sträckor (hur nu det ska gå till, med 7 km t/o/r till jobbet...) Jag är bitter och sur över detta besked, men får väl fan skylla mig själv när jag insisterade på att springa 5 km tre dagar i rad efter långt uppehåll. Mvh Mr.Smartpants.

I feel like a computer

Just nu är jag i en period där jag kan relatera till mycket jag hittar på intranätet. Exempelvis:
 


Words of wisdom. Dessutom:Nåväl. Snart kanske jag börjar skriva betydelsefulla meningar och stycken igen, istället för alla dessa bilder. Jag vågar inte lova något, men någonstans i bakhuvudet har jag på känn att det ligger ett stordåd och bara bidar sin tid.... Snart så.


:'D


Bajskorv Nea

I helgen var jag barnvakt åt mina småsyskon i Torsåker. Filipha har fått för sig att jag, citat "Bara leker med Liam hela tideeeen!" När jag står och lagar mat kommer hon marscherande in i köket och slänger fnysande fram denna lapp på bordet. Naiva jag som trodde att det skulle stå "förlåt" på lappskrället... :')

Lunch på jobbet

..och blomkålsgratäng i matlådan!!!!!!!!!! Älskar dig, blomkålsgratäng. Även fast du luktar prutt.

Friday/noon, sunshine/moon*ser svår ut i vintersolen*

RSS 2.0