London dag tre 
 
Även vår tredje dag i London town började med promenad genom Hyde Park, ned mot V&A museum. På väg genom parken stötte vi på två tama ekorrar, vilket givetvis förevigades. Sedan gick vi vidare i rask takt, för vi hade biljetter till utställningen Bowie is som visas fram till 11:e augusti. Är man Bowie-fan är ju detta ett måste! Stephanie visste inte ens vem Bowie är, men hon fick snällt följa med ändå. Utställningen var jäkla bra och intressant, och tänk KLÄDERNA! På väg ut köpte jag vykort att rama in och skiva att lyssna sönder.
 

 
Vi tog oss vidare med tuben till Big Ben och London Eye. Men innan vi skulle se staden från ovan så hade vi turistbilder att knäppa och en restaurang att besöka, för nu hade det hunnit bli lunchtid. Vi knatade söderut längst Themsen..

 


 


 
..tills vi kom fram till denna vackra, uråldriga kyrka med tillhörande trädgård. Här var dagens lunchmål. Och vilken lunch sedan, herrejistanes! Resans tveklöst godaste måltid stod Garden Café för, en soppa på säsongens grönsaker med surdegsbröd till. När soppan var urskrapad till sista droppen gick vi en sväng i trädgården intill, och sedan gick vi tillbaka norrut för en tur med London Eye.
 


I kön till biljettluckan hittade vi världens vackraste kvinna, Kate Winslet, som vaxdocka. Nu har jag en bild som jag för all framtid kan använda som jämförelse av oss två :') Nåväl, vi rockar båda ett höjt ögonbryn i alla fall. Alltid något.
 


Innan själva turen fick vi göra The London Eye experience, något som medföljde i biljettköpet. Det var en 4D-upplevelse i biosalong, som en kortfilm med syn, hörsel och känsel. Det var så häftigt, nästan häftigare än själva åkturen! Men ett varv i pariserhjulet kom vi också, och när vi steg ur kapseln hade det börjat regna cats and dogs. Vi sprang vidare över bron under paraply.
Efter en stund slutade regnet att ösa ner och vi fortsatte med att kika på Westminster Abbey, Trafalgar Square och sedan tog vi en kaffe på Starbucks. Stephie fortsatte frappuccino-trenden.
Dagen avslutades med en tur på Oxford Street där jag bland annat testade ett par nya Air Max. Vi köpte med oss cider hem till hotellrummet och hängde på sängen till läggdags. Så här såg vårat hotell ut, Palace Court hette det och låg i Notting Hill.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0