Vårruset 2013

Igår sprang vi Vårruset i ett mulet, kallt och dimmigt Gävle. Min förhoppning var att slå förra årets tid och komma i mål på under 30 minuter. Känner mig mäkta stolt över de 26 minuter som klockan stannade på när jag sprang över mållinjen! Längtar nu till nästa lopp, så att jag kan inviga min nyinköpta löparkjol som tyvärr fick stanna hemma igår pga ovan nämnda väder.

Bilder från loppet kommer ikväll, men här kan man se hur det såg ut förra året.

You've got mailI helgen mottogs peppande post i form av årets nummerlapp till det stundande Vårruset. Jag springer med mor min på torsdag klockan 19:00 här i Gävle. Löparknä till trots siktar jag på en bättre tid än förra året. Heja mig och mamsen!

När vi blev streetstylade i Paris

http://instagram.com/p/YA9ggcJdpH/

Här finns en eftersläntrare från Paris dag två, karln och jag matchy-matchy.

Fyller på förrådetÅh, en trevlig shoppingbag av juteväv - vad kan finnas däri?Vi tar väl en kik à la äkta bloggmanér.Prydligt uppställt syns här bagens innehåll - vegansk mat! Hurra! Här i form av steaks, salami, ost, tempeh och gyros som jag hittade i relativt nyöppnade butiken Gävligt gott här i stan (Norra Rådmansgatan 8). Det var första gången jag var där, men efter denna första gång vet jag alldeles säkert att jag älskar den butiken. Det kommer säkert ni att göra också, så besök dem!

Adidas SupernovaNu har jag tagit tag i uppgiften att skaffa mig nya löparskor, lagom till löparknäna har slutat ömma (peppar, peppar) och Vårruset nalkas. Tog cykeln till Team Sportia XL direkt efter jobbet, då jag hört att de ska vara duktiga där. Det var de! Fick hjälp av en tjej som tog till vara på mina önskemål - skor som funkar på asfalt, som motverkar min pronering, och som inte skaver på knölen bredvid/nedanför lilltån. Vilket resulterade i dessa skönheter från Adidas. Fick testspringa dem på löpband i butiken, och de är så jäklarns sköna. Skyndade hem för att hinna premiära dem innan solen gick ner.

T minus 17 dagar till Vårruset. Ska ni springa?

Dag tre i Paris

Så har vi till slut kommit till den sista heldagen vi hade i Paris. Denna dagen tog vi inte så mycket bilder, märkte vi i efterhand. Det kan dock bero på att vi hade fasligt mycket som skulle hinnas med innan vistelsen var till ända. Vi började dagen med ett besök vid Louvren, dock var vi ute alldeles för sent.
 


När vi ställt oss i kön hamnade vi precis vid 1 timmes-markeringen. Jag höll god min, trots snålblåst och vad som kändes som minusgrader.Sent omsider äntrade vi stora entrén. Vi fick gå in gratis då vi båda är under 26 år och EU-medborgare. Toppen, tyckte vi! Vi styrde kosan mot Denon och Mona Lisa.Nike från Samothrake var häftigast enligt mig. Den är liksom från 190 f.Kr(!!!!) Kan inte ens begripa hur gammalt det är.Vackert utsmyckade tak och långa korridorer på väg till Mona Lisa, dit vi och så många, många andra var på väg. Så betraktade vi Mona Lisa i några minuter. I samma rum finns även vad som må vara världens största tavla, den är gigantisk! Måste ha tagit en livstid att måla den. Vi gick vidare, gick fel, kom fram till hissar som var ur funktion och förlorade jättemycket tid då vi var tvugna att vända helt om och gå tillbaka samma väg som vi kommit. Stort irritationsmoment.Efter Louvren åt vi lunch för andra gången på Maoz vid Saint-Michel, där finns billig och toppengod falafel med fri påfyllning ur salladsbaren, tips för vegetarianer! Sedan fortskred dagen under ett väldigt jäktande, tills vi sent omsider hamnade på hotellrummet igen. Det blev tidig i säng den kvällen, men förvirringen var total när vi kom på att klockan skulle ställas om till sommartid just den natten. Vi visste ju inte om våra mobiler skulle ställas om automatiskt! Tack och lov löste vi krisen med armbandsur, och klockan 05:30 dagen därpå var vi på väg till flygplatsen igen, i tid.

RSS 2.0