Mock meat - anka

 
 
Idag var det dags att testa mock duck för första gången! Jag har ätit mock meat några gånger tidigare, men aldrig just mock duck (ej heller riktig anka, när jag åt sådant förr i världen, huva) så detta var jag verkligen nyfiken på! Jag köpte som ni kanske minns? en burk mock duck från en thai-affär på Söder för ett tag sedan. Har inte haft tillfälle att använda den tidigare, men nu är den testad. Jag glömde visserligen att fota produkten innan den åkte ned i woksåsen, men tänk er att den helt enkelt var lite blekare. Och större! Jag fick hacka sönder enorma klumpar för att få de i sådär små, petite strimlor.

Och slutsatsen? Det känns som vilket soja/glutenbaserat livsmedel som helst. Texturen är exempelvis som det här (om man kokar istället för att blötlägga), eller det här. Smakar ingenting om man inte kryddar. Funkade toppen i en wok. Med andra ord är det en helt ok produkt som jag förmodligen kommer att köpa till wok igen, men inte till någon annan maträtt då det finns bättre alternativ. Men man måste ju testa allt man kan, tycker jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0